sábado

Gourmet Gaming

GOURMET GAMING


Por: Johan C. Aguilera Saavedra

Siempre he sido un amante de los vídeo juegos y de la cocina. Combinar esta dos pasiones parece casi imposible pero alguien ha tenido la brillante idea de hacerlo; su página es Gourmet Gaming:  en este lugar se pueden encontrar platos sacado de los juegos. Esta es una idea bastante ingeniosa ya que en los vídeo juegos sólo se puede ver  el plato de comida pero saber exactamente lo que están comiendo no, y aquí es donde se encuentra la creatividad, ya que con sólo mirar el plato este hombre o mujer, no se sabe exactamente quién escribe esta página, crea una receta. Páginas como esta muestran que dos polos, aparentemente, opuestos están bastantes cercanos. Así mismo, abre la posibilidad de sacar la comida a lugares nunca esperados. La idea de este blog surgió gracias a que en el mundo de los vídeo juegos, la comida es indispensable ya sea que sirva para restaurar la salud de un personaje, darle momentáneos poderes especiales o simplemente permitir que aumente la población de un simulador de ciudad como sucede en Age of Empires y sus similares.

Podemos ver suculentas creaciones como la carne rostizada que aparece en Golden Axe, la sopa de Yeto que vemos en The Legend of Zelda: Twilight Princess y los famosos macarrones con queso que se sirven en Los Sims.

Mi favorita personal es la Snowberry Crostata, un plato proveniente de un vídeo juego llamado The Elder Scrolls: Skyrim, también uno de mis favoritos; el plato apareció en el DLC "Hearthfire" que es el plato favorito de los ciudadanos de Skyrim.

La receta original (en inglés) esta a continuación:



This recipe makes 2 Snowberry Crostatas.
What you will need: Two saucepans, a sieve, a whisk, a container, a baking tray, a rolling pin, a knife, a round 7inch template and a pastry brush.
For the Crema Pasticcera:
70g / ⅓ Cup Sugar
½ Vanilla Pod (Scored)
3 Egg Yolks (Room Temperature)
30g / ¼ Cup Flour
225ml / 1 Cup Whole Milk (Two Halves)
For the Snowberry Crostata:
350g / 12 oz. Shortcrust Pastry – Recipe
200g / 1 Cup Berries/Fruits
  • Redcurrants
  • Cherries (Pitted)
  • Blackcurrants
2 Tablespoons Orange Juice
50g / ¼ Cup Sugar
1 Beaten Egg
Preparing the Crema Pasticcera:
  1. Warm half a cup/110ml of milk with the vanilla pod on a low heat and in a good saucepan. Allow it to slowly just come to the boil. Keep an eye on this, do not let it boil over or burn! Once your milk is bubbling, remove it from the heat and allow it to cool.
  2. Meanwhile, whisk the egg yolks with the sugar until a creamy paste is formed. Sieve in the flour and add the other half cup of milk. Whisk together again until well combined.
  3. Remove the vanilla pod from the cooled milk, then add the egg mixture. Return the saucepan onto a very low heat, and whisk continually as it warms through.
  4. After several minutes, the custard will begin to thicken. Once the crema pasticcera has reached a good consistency, immediately pour it into a container and place in the fridge to cool completely.
Preparing the Snowberry Filling:
  1. In a saucepan warm the redcurrants, blackcurrants and cherries (or whatever berries or fruits you like) with the orange juice and sugar on a medium heat until they soften.
  2. Once the berries have simmered for a few minutes and start to resemble a jam, remove them from the heat and set aside to cool. Feel free to keep some fresh berries or fruits aside to use as a garnish.
Making the Crostata:
  1. Prepare and line a flat baking tray with greaseproof paper/baking parchment and preheat the oven to 200C/390F.
  2. Roll out your dough on a floured surface to about 3cm thick. Cut a round of dough 7 inches in diameter and place on the prepared baking tray.
  3. Spoon 3 tablespoons of the chilled crema into the middle of the pastry, spread it around but leave a border of pastry about an inch around it. Wash a little beaten egg on the pastry around the crema.
  4. Next, carefully fold over the pastry edges around the crema, keeping the folds neat and flat. Cover the pastry with a wash of beaten egg.
  5. Pile 2 tablespoons of the fruit compote on top of the crostata, and allow it to just about cover the folded edges. Sprinkle a little granulated sugar on top, then place in the oven to bake for about 15 minute

Tomado de:

No hay comentarios.:

Publicar un comentario